Dia Magento Parametreleri

Dia Magento Parametreleri

Dia-Magento entegrasyonu için kullanılacak parametrelerin tanımlandığı ekrandır.


Sunucu Bilgileri: Magento sunucu adresi, web servis kullanıcısı ve şifresinin kaydedildiği kısımdır. Sunucu adresini destek alarak öğrenebilirsiniz. Web servis kullanıcısını Magento'da "Sistem -> Web Servisleri -> SOAP /XML - RPC Kullanıcıları" menüsünden kendiniz tanıtabilirsiniz. 

Dönem: Siparişlerin kaydedileceği dönem bilgisi. Özellikle dönem devirlerinde bu alanı değiştirmeyi unutmayın.

Sipariş Şubesi: Siparişlerin kaydedileceği şube bilgisi.

Sipariş Deposu: Siparişlerin kaydedileceği depo bilgisi.

Miktar Hesaplama Deposu: Hangi depolardaki miktarlar Magento'ya canlı entegrasyonda gitsin.

Miktar Hesaplama Yöntemi: Miktarın gerçek stoğa göremi, fiili stoğa göremi hesaplanacağı.

Sipariş Stok Kdv Durumu: Magento'dan gelecek siparişlerde, sipariş kalemlerine kdv dahil mi atsın, hariç mi.

Kargo Hizmet Kodu: Magento'dan gelecek siparişlerde kargo ücreti hangi hizmet hesabına atılsın.

Kredi Kartı Komisyon Hizmet Kodu: Magento'dan gelecek siparişlerde kredi kartı komisyon ücreti hangi hizmet hesabına atılsın.

Cari Kod Ön Eki: Magentodaki müşteriler ilk siparişlerinden sonra Dia'ya cari olarak açılır. Bu carilerin kodlamasında kullanılacak ön ek tanıtılır.

Stok Kod Ön Eki: Magentoda tanımlı olan ama Dia bağlantısı olmayan stoklar olabilir. Bu stokların ilk siparişlerinde Dia'da kayıtlı değilse stok kartı açılır ve kod ön eki olarak buradaki değer kullanılır.

Öntanımlı Stok Birimi: Dia'da otomatik açılan magento stokları için kullanılacak ana birim.

Vergiler Magento ID: %0, 1, 8, 18 kdv oranları için magento bağlantıları tanımlanır. Kdvleri getir diyerek sistemin otomatik alması sağlanır.

Magento Stok Parametreleri: Stok kartındaki alanların Magento'ya nasıl gideceğine burada karar verilir. Hangi fiyat gidecek, miktarlar gidecek mi gibi. "Özel Etiketler" kısmında Dia'daki alan karşılıkları köşeli parantez içerisinde gösterilmektedir. Bu alanları isteğiniz kısımda bir yada birden fazlasını kullanabilirsiniz. Örneğin "name"  olarak stok adı ve kodu beraber gitsin isterseniz "[stokkartkodu] [aciklama]" gibi bir tanım yapabilirsiniz. Buraya sabit yazılarda girebilirsiniz.

Bir stoğun ilk gönderiminde bu alanların hepsi parametrelere göre gider. Güncellemelerde hangi alanların tekrar gideceğini kendiniz belirleyebilirsiniz. Örneğin ilk gönderimde "short_description" gitsin ama sonraki güncellemelerde gitmesin gibi. Bu alanı magento panelinden manuel değiştirmiş olabilirsiniz ve Dia'nın tekrar gönderip üzerine yazmasını istemeyebilirsiniz.

 

NOT: B2C miktarlarının gönderilebilmesi için sunucu görev yönetiminden "B2C MİKTARLARI GÜNCELLE" görevinin eklenmiş ve ayarlarının düzgün yapılmış olması gerekmektedir. (05 - Sunucu Görev Yönetimi)
Proje Grup

Kavaklıdere Cd. No: 8/4
Ümraniye / İstanbul
info@jestbilgisayar.com
+90 216 412 00 00
Copyright © 2013 Proje Group