Resim.1
Takip eden işlemde dilerseniz, ekran altında bulunan [F4] Ön Tanımlı Parametreler seçeneğini kullanarak, ön değerleri yükleyebilir veya tabloları kendimiz Tablo/Alan kısmından açılan listelerden belirleyerek parametreleri belirleyebiliriz.
KDV 1015 Beyannamesinde Tablo1 de bulunması gerek bilgileri, görüleceği üzere 600.18 ve 600.18 hesabın altındaki tüm diğer hesapları kapsayacak şekilde getirilecektir.
Tablo1 den gelecek bilgilerin KDV Beyannamesinden nerede gözükeceği ise Resim.3 deki örneklere bakarak yapılabiliriz. İlgili resime baktığımızda Tablo1- Tevkifat Uygulanmayan İşlemleri kapsaması gerektiğini görebiliriz. Bu bilginin karşılığında parametre ekranımızda hesap planındaki 600 Matrah ve Tüm alt hesapları KDV Oranı / Türü alanına KDV Koşullarımızı da koyarak belirliyoruz. Yine aynı satırda " Vergi Hesap" olarak 600 Matrahına ait Kdv lerin toplandığı hesap verilmesi gerekiyor.Bu koşulla doldurduğumuz parametreye karşılık yine Resim3'e bakılacak olur ise; ilgili ay için 600.18 Hesaplarının toplamının %18'lik KDV için 391.18 Hesapta biriken vergi toplamı ile geldiğini görebiliriz. Diğer tablolar için yine benzer mantıkta tanımlarınızı bitirelim.
Resim.2
KDV 1015 A Beyannamesindeki B, C, D, E Sekmelerine ait bilgiler Resim.2 deki parametrelere bağlı olarak doldurulmaktadır.
A-Genel Bilgiler ve F-Düzenlenme Bilgileri ise DİA içerindeki "Firma" kartından getirilmektedir.
İlgili alanların firma kartından doldurulması ile birlikte tüm beyanname türlerinde kullanılabilecektir, ayrıca bir ayar gerektirmez.
G-Ekler Kısımına bulunan -İndirilecek Kdv Listesi [F5] Ön Muhasebeden Al denilerek doldurulabilir.
Resim.3
Bu adımları izledikten sonra, KDV Beyannamesi ekranında [F4] Parametrelere Göre Doldur--> Kayıt Edilen Beyannamesi seçilerek beyanname değerli hesap planından alınır, [F8] XML Dosyası Oluştur seçeneği ile istenirse beyanname .xml formatın da bilgisayara kaydedilerek GIB- E Beyanname sistemine aktarılabilir.